การพัฒนาบรรจุภัณฑ์สำหรับผลิตภัณฑ์อาหารเสริมคุณภาพชีวิตจากผักพื้นบ้าน ผักไฮโดรพอนิกส์ และสารหวานจากธัญพืช = development of packaging for food supplement from local and hydroponic vegetable, and sweetener from cereal / Supoj Pratheepthinthong...[etal.]

โดย: สุพจน์ ประทีปถิ่นทอง
ผู้แต่งร่วม: Bussakorn Praditniyakul | Chaiwoot Gethlim | Siriwan Tungsangprateep | Supoj Pratheepthinthong | ไชยวุฒิ เกตุหลิม | บุษกร ประดิษฐนิยกูล | ศิริวรรณ ตั้งแสงประทีป | สุพจน์ ประทีปถิ่นทอง | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 52-05, Sub proj. no. 5 ; Rep. no.1 (Final Report)ข้อมูลการพิมพ์: Pathumthani : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 2016 รายละเอียดตัวเล่ม: 32 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การพัฒนาบรรจุภัณฑ์สำหรับผลิตภัณฑ์อาหารเสริมคุณภาพชีวิตจากผักพื้นบ้าน ผักไฮโดรพอนิกส์ และสารหวานจากธัญพืชหัวเรื่อง: Packaging | บรรจุภัณฑ์ | ผักไฮโดรพอนิกส์ | ผักพื้นบ้าน | สารหวานจากธัญพืชสารสนเทศออนไลน์: Click here to access cover | Click here to access full-text สาระสังเขป: Supplementary products are of interest among consumers who pay attention to their health. For example, those who live in the city, working people, and aged people are concerned about risk of illness and cost-related medication that might affect their living and work. The most widely-used supplementary products include general food supplements and vitamins. Though there is an economic recession that affect most businesses, an estimation of 18,000 million Baht sales with a seven percent increase from the previous year indicating a continuous growth of this market. The reason for this is most likely that some consumers look for local products as an alternative source for expensive imported products. Therefore, local supplementary food manufacturers should improve their products so that the products become more attractive and reliable to target consumers. Eventually, the improvement will make the local products more competitive than imported products. This project develops packaging for sauces made from the extracted substances from Momordica cochinchinensis Spreng or "gac fruit". The extracts were formulated to create two flavor sauces. Two packages were developed to support the appropriate heating, filling and packing during the manufacturing process, the pasteurization in glass bottle. The prototype packaging provides sufficient protection to the product and is suitable for those manufacturers who started to develop new supplementary food as well as how to create appealing visually labels.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP2016/1633
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP2016/1633-2
Browsing วว. เทคโนธานี shelves, Shelving location: วว. เทคโนธานี Close shelf browser
ไม่มีภาพปก ไม่มีภาพปก ไม่มีภาพปก ไม่มีภาพปก ไม่มีภาพปก ไม่มีภาพปก ไม่มีภาพปก
การพัฒนาการออกแบบและจัดสร้างปฏิกรณ์ต้นแบบที่ใช้ในขั้นตอนการปรับสภาพวัตถุดิบและการไฮโดรไลซีสในกระบวนการผลิต เอทานอลจากวัสดุประเภทเส้นใย = designing and constructional development on prototype of raw material pretreatment and hydrolysis units for cellulosic ethanol production / พัฒนาเครื่องเตือนอุบัติภัยน้ำป่าและแผ่นดินถล่ม แบบส่งสัญญาณออนไลน์ = development of online early warning of flash flood and landslide / การพัฒนาบรรจุภัณฑ์สำหรับผลิตภัณฑ์อาหารเสริมคุณภาพชีวิตจากผักพื้นบ้าน ผักไฮโดรพอนิกส์ และสารหวานจากธัญพืช = development of packaging for food supplement from local and hydroponic vegetable, and sweetener from cereal / การพัฒนาบรรจุภัณฑ์สำหรับผลิตภัณฑ์อาหารเสริมคุณภาพชีวิตจากผักพื้นบ้าน ผักไฮโดรพอนิกส์ และสารหวานจากธัญพืช = development of packaging for food supplement from local and hydroponic vegetable, and sweetener from cereal / การวิจัยและพัฒนาการป้องกันและการกำจัดเพลี้ยไฟฝ้ายโดยชีววิธีด้วยการใช้เชื้อรา = research and development on biological control of cotton thrips by entomopathogenic fungi / กระบวนการผลิตเชื้อเพลิงสังเคราะห์จากชีวมวลด้วยเทคโนโลยี Fast pyrolysis = producing synthetic fuel from biomass on fast pyrolysis technology / การสกัดสารสำคัญจากกากเมล็ดผลไม้ โดยใช้เทคนิคsupercritical carbon dioxide extraction (SCE) = extraction of fruit seed wasre using supercritical carbon dioxide /

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300