Development of food products from ripe tamarind / Pivan Varangoon...[et al.]

โดย: Varangoon, Pivan
ผู้แต่งร่วม: Inthorn, Duangduen | Kamolratanakul, Nipon | Pathomyothin, Wiwat | Piyapongse, Sachee | Vimolchalao, Chote | Thailand Institute of Scientific and Technological Research <Agricultural Products Development Division=Food Industry Department> Food Technology Lab
Language: English ชื่อชุด: Class. Invest. no. 23-05 Rep. no. 1 (CONFIDENTIAL)ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1981 รายละเอียดตัวเล่ม: 41 p.หัวเรื่อง: Food technology | Product development | Tamarinds | Tamarindus indicaสาระสังเขป: Thailand Institute of Scientific and Technological Research, (TISTR), has developed three product from ripe tamarind fruits: concentrated tamarind pulp, extract, and syrup.สาระสังเขป: The concentrated extract was obtained by extracting the ripe fruit pulp with water several times until virtually no acid remained in the residual pulp. The extract was then concentrated until the weight of the concentration was ten times that of the pulp.สาระสังเขป: The concentrated pulp was prepared by mashing tamarind pulp, without seeds and fibre, with an amount of water until the required concentration of the paste was obtained.สาระสังเขป: The concentrated syrup can be diluted by adding four portions of water before serving. - Authors.สาระสังเขป: The concentrated syrup was prepared by blending concentrated extract in syrup together with other flavoring agents.สาระสังเขป: น้ำเชื่อมมะขามเข้มข้น เตรียมจากน้ำสกัดมะขามเข้มข้นผสมกับน้ำเชื่อม และส่วนผสมแต่งกลิ่นรสอื่น ๆ, เวลาจะรับประทานเติมน้ำอีก 4 ส่วน ลงในน้ำเชื่อมเข้มข้น.สาระสังเขป: น้ำสะกัดมะขามเข้มข้น เตรียมโดยใช้น้ำสกัดเนื้อมะขามหลาย ๆ ครั้ง จนหมดรสเปรี้ยวและระเหยน้ำออกจนได้ความเข้มข้นตามต้องการ กล่าวคือ มีน้ำหนักเป็น 10 เท่าของเนื้อมะขาม.สาระสังเขป: มะขามเปียกเข้มข้น เตรียมโดยวิธีบดเนื้อมะขามกับน้ำ ให้มีความข้นตามต้องการ.สาระสังเขป: สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย (วท.) ได้ศึกษาและพัฒนาผลิตภัณฑ์จากมะขามเปียก 3 ชนิด คือ มะขามเปียกเข้มข้น, น้ำสกัดมะขามชนิดเข้มข้น และน้ำเชื่อมมะขามชนิดเข้มข้น.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300