โครงการพัฒนาหลักสูตรการฝึกอบรมผู้ควบคุมเครื่องฆ่าจุลินทรีย์ในผลิตภัณฑ์อาหารกระป๋องตามแผนปรับโครงสร้างอุตสาหกรรมระยะที่ 2 = training development for the operators of the sterilizing process in the canned food factories this project was under the second phase of the Thailand Industrial Restructural Plan / Wiwat Pathomyothin...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Asa, Narongdej | Chatket, Inthrawut | Pathomyothin, Wiwat | Pinthong, Porapol | Srisawas, Suwanna | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | วิวัธน์ ปฐมโยธิน | ปรพล ปิ่นทอง | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | ณรงค์เดช อาษา | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Class. Invest. no. 44-11 (Final Report)ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research , 2004 รายละเอียดตัวเล่ม: 87 p. ; 30 cm.ชื่อเรื่องอื่นๆ: โครงการพัฒนาหลักสูตรการฝึกอบรมผู้ควบคุมเครื่องฆ่าจุลินทรีย์ในผลิตภัณฑ์อาหารกระป๋องตามแผนปรับโครงสร้างอุตสาหกรรมระยะที่ 2สารสนเทศออนไลน์: Click here to access cover สาระสังเขป: Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR) had conducted a project to develop the training course for the operators who worked on the sterilizing process in the canned food factories. This project was under the second phase of the Thailand Industrial Restructural Plan. There were 33 canned food factories joining the training project with totally 469 participants. They were trained on the thermal process control procedure for canned food products. In addition, the temperature distribution and the sterilizing value (Fo value) for the canned food products were determined in 25 canned food factories as the thermal process efficiency testing. As the result, every canned food factories were satisfied this training programme because their trained operators were more understanding on the thermal processing control procedure and the training course manual was very useful as their working reference. Therefore, all of the trained canned food factories asked for more training in the near future. However, about 50% of the joined canned food factories would like to get the thermal process efficiency testing because mostly they were already tested. –Authors.Review: สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย (วว.) ได้ดำเนินโครงการพัฒนาหลักสูตรฝึกอบรมผู้ควบคุมการฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ในผลิตภัณฑ์อาหารกระป๋องภายใต้แผนปรับ โครงสร้างอุตสาหกรรมระยะที่ 2 ดำเนินการฝึกอบรมผู้ปฏิบัติงานควบคุมการฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ในอาหารกระป๋องที่โรงงานอุตสาหกรรมผลิตอาหารกระป๋องที่ร่วมโครงการ 33 โรงงาน มีผู้เข้ารับการฝึกอบรม 469 คน และ วว. ได้ทดสอบประสิทธิภาพการฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ในอาหารกระป๋องที่ โรงงานร่วมโครงการ 25 โรงงาน พบว่าทุกโรงงานที่ร่วมโครงการมีความพึงพอใจในการฝึกอบรมนี้เพราะเป็นการพัฒนาบุคลากรผู้ควบคุมการฆ่าเชื้อฯให้มีความรู้ ความเข้าใจในการปฏิบัติงานดีเพิ่มมากขึ้น หนังสือคู่มือปฏิบัติงานที่ประกอบการฝึกอบรมมีประโยชน์ใช้เป็นเอกสารอ้างอิงในการปฏิบัติงานได้ ดังนั้นทุกโรงงานมีความต้องการให้มีการฝึกอบรมเช่นนี้อีกแต่สำหรับการทดสอบประสิทธิภาพการฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ในอาหารกระป๋องส่วนมากทางโรงงานมีการทดสอบแล้วจึงมีความต้องการให้ทดสอบประมาณ 50% ของโรงงานที่ร่วมฝึกอบรม. –ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300