ผลของความแก่ และอุณหภูมิที่มีต่อการเก็บรักษากล้วยภายในถุงพลาสติก = improvement on postharvest handling and storage of horticultural crops. effect of maturity and temperature on storage of bananas in polyethylene bags / Sing Ching Tongdee, K. J. Scott, W. B. McGlasson

โดย: Tongdee, Sing Ching
ผู้แต่งร่วม: McGlasson, W.B | Scott, K.J | ซิง ชิง ทองดี | Thailand Institute of Scientific and Technological Research. <Agricultural Products Development Division=Food Industry Department> Post-harvest Technology Lab
Language: English ชื่อชุด: Res. Proj. no. 24-01 ; Rep. no. 4ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1982 รายละเอียดตัวเล่ม: 7 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: Effect of maturity and temperature on storage of bananas in polyethylene bags | ผลของความแก่ และอุณหภูมิที่มีต่อการเก็บรักษากล้วยภายในถุงพลาสติกหัวเรื่อง: Banana | Horticultural crops | Polyethylene bags | Postharvest handling | Storageสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: Banana fruits of three maturities were stored in sealed polyethylene bags and held at 20, 30 and 37 degree celsius. Ethylene, CO , and O concentrations inside the sealed bags were measured during storage. The bags were opened after 17 days and the fruit held at 20 degree celsius to ripen.สาระสังเขป: The effect of maturity on the storage life of the bananas was most evident at the higher temperatures. Fruits of all 3 maturities stored at 20 degree celsius ripened normally. Fruits of the most advanced maturity (M ) stored at 30 degree celsius ripened abnormally, but ripening of less mature fruits was normal. All fruits (M , M , M ) stored at 37 degree celsius ripened abnormally probably due to heat injury. Ethylene accumulation was very low in bag held at 37 degree celsius. Authors.สาระสังเขป: จากการทดลองเก็บกล้วยที่มีความแก่ 3 ระดับ ภายในถุงพลาสติกปิด ที่อุณหภูมิ 20, 30 และ 37 องศาเซลเซียส โดยวัดความเข้มข้นของก๊าซ C2 H4, Co2 และ O2 ภายในถุงระหว่างการเก็บ. หลังจากการเก็บ 17 วัน ทำการเปิดถุงพลาสติก แล้วนำผลมาเก็บไว้ที่ 20 องศาเซลเซียส เพื่อสังเกตการสุก. ปรากฏว่า ความแก่ที่มีผลต่ออายุการเก็บของกล้วย จะเห็นได้ขัดเจนที่สุดเมื่ออุณหภูมิที่ใช้ทดลองสูง. โดยเมื่อเก็บไว้ที่ 20 องศาเซลเซียส กล้วยที่มีความแก่ทั้ง 3 ระดับ จะสุกอย่างปกติ. ผลที่แก่ที่สุด (M3) จะมีการสุกที่ผิดปกติเมื่อเก็บที่ 30 องศาเซลเซียส. ในขณะที่ผลกล้วยที่ยังอ่อนกว่าสุกอย่างปกติ. ที่อุณหภูมิ 37 องศาเซลเซียส กล้วยทั้งหมด (M1, M2, M3) มีการสุกที่ผิดปกติ โดยเชื่อว่าอาจเกิดขึ้นเนื่องมากจากความร้อน โดยมีการสะสมก๊าซเอทธิลีนน้อยมากภายในถุงที่เก็บที่อุณหภูมิ 37 องศาเซลเซียส. - ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1982/633
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1982/633-2
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 3 RP1982/633-3

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300