อาหารขบเคี้ยวโปรตีน = high protein snack food / Food Industry Department

โดย: Thailand Institute of Scientific and Technological Research Food Industry Department
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. 28-01/Sub. Proj.1; Rep. no. 1ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1991 รายละเอียดตัวเล่ม: 61 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: อาหารขบเคี้ยวโปรตีนหัวเรื่อง: Extruder | Fish protein foods | Snacksสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: This report described the modification of the extruder to gain more capacity in producing extrudates at steady state for several hours. The operation condition of the extruder to achieve the good extrudates were the puffing temperature range from 155 degree - 165 degree celsius, the production rate between 46-7 kg per hour, and the electrical power required per one kilogramme extrudate was 0.24-0.36 kWatt-hour. The raw materials used were locally available, for examples, rice, glutinous rice, corn, cassava, mung bean and defatted soy meal. The composite flour from the mentioned raw materials could be either coarse or fine particles. Over 50 percent by weight of the coarse composite flour had particle size bigger than 60 mesh and over 60 percent by weight of the fine composite flour smaller than 150 mesh. From the experiments, it was found that there were five formulae of the flour mixture which provided the extrudates with crispy texture, delicious taste and good air cell structure. These five composite flour formulae costed 11.27-12.50 baht per kilogramme and protein content was 15.0-21.8 percent on dry basis. Authorสาระสังเขป: รายงานฉบับนี้เสนอการแก้ไขปรับปรุงเครื่องอัดสุกแบบเกลียว เพื่อให้เครื่องสามารถทำงานได้อย่างสม่ำเสมอ ในการผลิตผลิตภัณฑ์ขบเคี้ยวก่อนเคลือบเป็นระยะเวลาต่อเนื่องนานหลายชั่วโมง. สภาวะการทำงานของเครื่องที่ให้ผลิตภัณฑ์ที่มีความสุกสม่ำเสมอ คือ อุณหภูมิในการพองตัวอยู่ในระหว่าง 150-165oซ., อัตราการผลิตของผลิตภัณฑ์ 46-97 กก.ต่อชั่วโมง, ใช้พลังงานไฟฟ้าทั้งหมดต่อผลิตภัณฑ์หนึ่งกิโลกรัม อยู่ในช่วง 0.24-0.36 กิโลวัตต์-ชั่วโมง. วัตถุดิบที่ใช้ในการผลิตขนมขบเคี้ยวมีอยู่ภายในประเทศ ได้แก่ ข้าวเจ้า, ข้าวเหนียว, ข้าวโพด, มันสำปะหลัง, ถั่วเขียว และกากถั่วเหลือง. แป้งผสมที่ได้จากวัตถุดิบดังกล่าวจะมีทั้งชนิดหยาบและชนิดละเอียด. แป้งผสมชนิดหยาบในขนาดที่ใหญ่กว่า 60 mesh มีอยู่มากกว่า 50%. ส่วนแป้งผสมชนิดละเอียดขนาดที่เล็กกว่า 150 mesh มีมากกว่า 60% จากการทดลองใช้แป้งผสมสูตรต่างๆ พบว่ามีสูตรแป้งผสม 5 สูตร ที่ให้ผลิตภัณฑ์ขบเคี้ยวก่อนเคลือบที่มีลักษณะกรอบอร่อย และมีโครงสร้างฟองอากาศภายในผลิตภัณฑ์ที่ดี แป้งผสมทั้ง 5 สูตรนี้มีราคาอยู่ในช่วง 11.27-12.50 บาทต่อกิโลกรัม, มีโปรตีนอยู่ในช่วง 15.0-21.8% โดยน้ำหนักแห้ง. -ผู้แต่ง
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1991/882
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1991/882-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300