การใช้กรดเนฟทาลีนอาซิติคเพื่อป้องกันการร่วงของผลองุ่นพันธุ์ไวท์มะลากาที่เก็บเกี่ยวในเดือนธันวาคม 2522 = effect of naphthaleneacetic acid on control of berry drop in White Malaga grapes, harvested in December, 1979 / Amornrat Swatditat, Wiwat Pathomyothin

โดย: Swatditat, Amornrat
ผู้แต่งร่วม: Pathomyothin, Wiwat | วิวัธน์ ปฐมโยธิน | อมรรัตน์ สวัสดิทัต | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 21-22 Rep. no. 10ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1980 รายละเอียดตัวเล่ม: 14 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การใช้กรดเนฟทาลีนอาซิติคเพื่อป้องกันการร่วงของผลองุ่นพันธุ์ไวท์มะลากาที่เก็บเกี่ยวในเดือนธันวาคม 2522หัวเรื่อง: Grapes | Handling losses | Naphthaleneacetic acid | Packaging | Postharvest control | Storage | Storage lossesสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: In order to control untimely berry drop in grapes, naphthaleneacetic acid (NAA) at 50 and 100 ppm concentration was sprayed at a period of 6, 4 and 2 weeks prior to harvest on bunches of White Malaga grapes. The fruits were harvested on December 25, 1979. On taking into consideration various factors relevant to the export of grapes e.g. environmental condition in storage and distribution, including the removal and transportation of produce from plantation site to final consumer, it has been revealed that graphes on which were sprayed with naphthaleneacetic acid at 50 ppm concentration for a period of 6 weeks before harvest, maintain a condition which most effectively reduces berry drop during transit and storage. Authorsสาระสังเขป: การป้องกันผลองุ่นร่วงจากช่อนั้น ทำโดยการพ่นกรดเนฟทาลีนอาซิติค ซึ่งมีความเข้มข้น 50 และ 100 ppm. ก่อนการเก็บเกี่ยว 6, 4 และ 2 สัปดาห์. องุ่นเก็บเกี่ยวได้ในวันที่ 25 ธันวาคม 2522. เมื่อนำปัจจัยต่าง ๆ ที่เกี่ยวข้องในการส่งองุ่นไปขายในต่างประเทศมาพิจารณา เช่น สภาพแวดล้อมในการเก็บรักษาและการวางขาย รวมทั้งการขนย้ายและขนส่งจากไร่จนถึงผู้บริโภค ปรากฏว่า องุ่นที่พ่นด้วยกรดเนฟทาลีอาซิติค ซึ่งมีความเข้มข้น 50 ppm. เป็นระยะเวลา6 สัปดาห์ ก่อนการเก็บเกี่ยว สามารถลดปริมาณการร่วงของผลองุ่นซึ่งขนส่งในระหว่างทางและระหว่างการเก็บรักษาได้ดีที่สุด. - ผู้แต่ง
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1980/578
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1980/578-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300