การพัฒนาผลิตภัณฑ์น้ำส้มเขียวหวาน = development of tangerine juice / Ruchie Wanichayakarn, Wiboonkiet Moleeratanond, Sompong Chavajaroen

โดย: Wanichayakarn, Ruchie
ผู้แต่งร่วม: Chavajaroen, Sompong | Moleeratanond, Wiboonkiet | Thailand Institute of Scientific and Technological Research Food Industry Department
Language: Thai ชื่อชุด: Class. Invest. no. 25-07 Rep. no. 1 (CONFIDENTIAL)ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1984 รายละเอียดตัวเล่ม: 25 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การพัฒนาผลิตภัณฑ์น้ำส้มเขียวหวานหัวเรื่อง: Fruit juices | Tangerine juiceสาระสังเขป: The chemical and physical properties of Thai tangerines grown in Bang Mot and Rangsit area evaluated in order to develop two typas of tangerine juice products, i.e. single strength natural juice (15 degree Brix, 0.6% total acidity) and squash (44 degree Brix, 1.4% total acidity). The single strength natural tangerine juice was obtained by extracting juice from fruits and processing with the use of a plate heat axchanger whereas tangerine squash was obtained by processing with the application of a pulper and a finisher, followed by regular pasteurization method, using a steam-jacketted kettle. Both products were aseptically filled and capped in glass bottles.สาระสังเขป: This report covers processing technique formula, chemical and microbial analysis, consumer acceptance via sensory evaluation, and storage test.สาระสังเขป: โครงการวิจัยนี้ ได้ศึกษาคุณสมบัติของส้มเขียวหวานจากแหล่งเพาะปลูกบางมด และรังสิตเพื่อเปรียบเทียบความเหมาะสมในการนำไปประกอบการผลิตผลิตภัณฑ์น้ำส้มเขียวหวานชนิดน้ำส้มคั้น (Single strength natural juice) ที่มีความหวาน 15 degree Brix, ความเป็นกรดร้อยละ 0.6 กับผลิตภัณฑ์น้ำส้มผสมผสมน้ำเชื่อมชนิดสควอช (squash) ที่มีความหวาน 44 degree Brix, และความเป็นกรดร้อยละ 1.4 เพื่อเจือน้ำดื่มได้ทันที. การวิจัยใช้กรรมวิธีฆ่าเชื้อธรรมดา, และวิธีการใช้เครื่อง Plate heat exchanger ในการฆ่าเชื้อ.สาระสังเขป: รายงานฉบับนี้ ได้บรรยายกรรมวิธีในการผลิตผลิตภัณฑ์น้ำส้มทั้งสองชนิด, พร้อมทั้งชี้แจงปัญหาและเทคนิคต่าง ๆ ในการผลิต, ผลการวิเคราะห์ทางเคมีของผลิตภัณฑ์และผลการยอมรับของผลิตภัณฑ์.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300