การพัฒนาผลิตภัณฑ์จากทุเรียน : ทุเรียนบดกระป๋อง = development of durian products : canned durian paste / Wiwat Pathomyothin...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Bunyaphak, Poonnapha | Chatket, Inthrawut | Pathomyothin, Wiwat | Srinorakutara, Pornpattra | Srisawas, Suwanna | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | ปุณณภา บุญยะภักดิ์ | วิวัธน์ ปฐมโยธิน | พรภัทรา ศรีนรคุตร | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 44-01/Sub. Proj. no. 3 Rep. no. 1ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 2002. รายละเอียดตัวเล่ม: 17 p. ill., tablesชื่อเรื่องอื่นๆ: การพัฒนาผลิตภัณฑ์จากทุเรียน : ทุเรียนบดกระป๋องหัวเรื่อง: Canned fruit | Durian pasteสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: The ripen "Mon Thong" Durian meat was blended with drinking water at the ratio of 1:1 and packed in an epoxy phenolic lacquered can of 307 x 409 in size and 20 oz capacity. The can was vacuum-sealed at 25 inches Hg by a vacuum seamer. The packing weight of a canned durian paste was 570 grams. The heat penetration testing of the canned durian paste was done in the steam/still horizontal retort. After that, the formula method was used to calculate the processing time for the canned durian paste and the scheduled process was set. The initial temperture was not lower than 67 degree celsius. The commercial sterilization of the canned durian paste was 116 degree celsius for 2 hours. There was no microbial growth and no physical changed in quality and property on an a 6-month life of such canned durian paste. - Authors.สาระสังเขป: เนื้อทุเรียนสุกพันธุ์หมอนทองบดผสมกับน้ำสะอาดในอัตราส่วน 1:1 โดยน้ำหนัก นำมาบรรจุลงกระป๋องบรรจุอาหารขนาด 307x409 ความจุ 20 ออนซ์ ที่เคลือบแลกเกอร์กันกัดกร่อนภายใน และปิดผนึกสุญญากาศด้วยเครื่องปิดกระป๋องที่ 25 นิ้วปรอท, มีน้ำหนักบรรจุ 570 กรัม นำมาศึกษาทดลองหาอัตราการแทรกผ่านของความร้อน ด้วยเครื่องฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ในอาหาร กระป๋องที่ใช้ไอน้ำเป็นตัวกลางให้ความร้อน, ใช้สูตรคำนวณตั้งข้อกำหนดการฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ในผลิตภัณฑ์ทุเรียนบดกระป๋องที่อุณหภูมิเริ่มต้นไม่ต่ำกว่า 67 องศาเซลเซียส ผ่านการฆ่าเชื้อจุลินทรีย์ที่อุณหภูมิ 116 องศาเซลเซียส เวลา 2 ชั่วโมง แล้วศึกษาทดสอบอายุการเก็บนาน 6 เดือน ไม่พบจุลินทรีย์เหลือรอดและพบว่าคุณสมบัติของผลิตภัณฑ์ทุเรียนบดกระป๋องไม่เปลี่ยนแปลง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP2002/1220
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP2002/1220-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300