มะพร้าวขูดชนิดแห้ง = desiccated shredded coconut / Duangduen Inthorn

โดย: Inthorn, Duangduen
ผู้แต่งร่วม: Thailand Institute of Scientific and Technological Research <Agricultural Products Development Division=Food Industry Department> Food Technology Lab
Language: Thai ชื่อชุด: Class. Invest. no. 21-34 Rep. no. 1 (CONFIDENTIAL)ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1982 รายละเอียดตัวเล่ม: 11 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: มะพร้าวขูดชนิดแห้งหัวเรื่อง: Coconuts | Desiccated shredded coconut | Food industry and trade | Food processingสาระสังเขป: Desiccated shreded coconut is made from the white part of the kernel after the brown testa has been removed. The fresh white meat was first shredded and then dried in the oven at 60 - 100 degree celsius about 3 - 4 hours. The product may first be cut into small long pieces and reduced to shredded size later by a granulator after drying. Good desiccated shredded coconut is of pure white colour with a fresh taste of the nut. The minimum oil content was sixty per cent and the maximum moisture content was 3 per cent. Desiccated shredded coconut is widely used in confectionery and biscuit manufacturing and domestic cake-making.สาระสังเขป: ร้านปรีชาพานิช โดยมีนายปรีชา พันธุ์ชัยศรี เป็นเจ้าของและผู้จัดการ ได้มาติดต่อให้ทางสถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย (วท.) ทำการวิจัยผลิตมะพร้าวขูดชนิดแห้ง (Desiccated coconut) โดยทางร้านจัดหาวัตถุดิบให้. การทดลองทำแบ่งเป็น 2 ประเภทคือ ใช้มะพร้าวขูดและมะพร้าวหั่น ทดลองอบให้แห้งที่อุณหภูมิต่าง ๆ กัน. สำหรับมะพร้าวหั่นเมื่ออบแห้งแล้วต้องนำมาผ่านเครื่องทำให้ขนาดเล็กลงตามต้องการ. ผลการทดลองอบมะพร้าวดีที่สุดที่อุณหภูมิ 60 องศาเซลเซียส ใช้เวลาประมาณ 3 - 4 ชม. มะพร้าวที่อบแห้งแล้วจะมีลักษณะแห้งกรอบ สีขาว มีความชื้น 1 - 3%, ไขมัน 60 - 67%.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300