การใช้วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยียืดอายุสินค้า = using science and technology to extend products' shelf life / Suwanna Srisawas...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Boonyapak, Poonnapa | Chatket, Inthrawut | Meesat, Rewadee | Pathomyothin, Wiwat | Srinorakutara, Pornpattra | Srisawas, Suwanna | Tiengtam, Weerapat | วีรภัทร เที่ยงธรรม | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | ปุณณภา บุญยะภักดิ์ | วิวัธน์ ปฐมโยธิน | เรวดี มีสัตย์ | พรภัทรา ศรีนรคุตร | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 47-27, Sub. Proj. no. 1 ; Rep. no. 2ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 2007 รายละเอียดตัวเล่ม: ง, 80 p. ; 30 cm.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การใช้วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยียืดอายุสินค้าหัวเรื่อง: Food -- Shelf-life dating | Science and technology | Value added | การยืดอายุสินค้า | วิทยาศาสตร์กับเทคโนโลยี | อุตสาหกรรมแปรรูปอาหารสารสนเทศออนไลน์: Click here to access cover | Click here to access full-text สาระสังเขป: The technology clinic, ministry of science and technology (MOST) assigned Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR) to arrange training courses for the agricultural housewife groups. The participants were selected from each technology cluster of MOST. The training course is "Applying science and technology knowledge for value added food products" and was held 3times with the total of 312 participants. The topics of the training project were as follows : "Utilization of science and technology to extend products' shelfile", "Food processing control in compliance with good manufacturing practice (G.M.P.)", and "Packaging development". Moreover, the consultation was given to the participants concerning their food products' problems. These food products included fried and grilled meat, dehydrated food, jam, dessert, fermented food, fruit juice and food products in hermetically sealed containers, etc. - Authors.สาระสังเขป: คลินิกเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี (วท.) มอบให้สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย (วว.) ดำเนินการอบรมกลุ่มผู้ผลิตระดับกลุ่มแม่บ้านและกลุ่มผู้ผลิตขนาดย่อมที่ได้รับการคัดเลือกจากคลินิกเทคโนโลยีเครือข่ายของ วท. ทั่วประเทศ จำนวน 3 รุ่น รวมผู้เข้าฝึกอบรมทั้งสิ้น 312 คน ในโครงการเติมความรู้ทางวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีเพื่อเพิ่มมูลค่าผลิตภัณฑ์แปรรูปอาหาร. ให้ความรู้ด้านการใช้วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีเพื่อยืดอายุสินค้า, การควบคุมกระบวนการผลิตอาหารตามหลักเกณฑ์วิธีการที่ดี (จี.เอ็ม.พี.), การพัฒนาบรรจุภัณฑ์ และให้คำแนะนำปรึกษาเป็นเฉพาะรายกับผู้เข้ารับการฝึกอบรม, ผลิตภัณฑ์ทั้งหมดที่ วว. ได้ให้คำปรึกษา ได้แก่ อาหารทอด/ย่าง, อาหารอบ, อาหารกวน, อาหารกึ่งเปียกกึ่งแห้ง, อาหารหวาน, อาคารคาว, อาหารหมักดอง เครื่องดื่มในภาชนะปิดสนิท และอื่น ๆ. - ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP2007/1361
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP2007/1361-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300