การถ่ายทอดเทคโนโลยีการผลิตมะม่วงแช่อิ่มอบแห้งและการแปรรูปผลไม้อื่นๆ = technology transfer of dehydrated mango and other processed fruits / Suwanna Srisawas...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Banjongsinsiri, Panida | Bunyaphak, Poonnapha | Chatket, Inthrawut | Sae-Khow, Kedsara | Srinorakutara, Pornpattra | Srisawas, Suwanna | Tubnacok, Yupaporn | เกศรา แซ่โค้ว | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | ยุพาภรณ์ ทับนาโคก | ปนิดา บรรจงสินศิริ | ปุณณภา บุญยะภักดิ์ | พรภัทรา ศรีนรคุตร | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Tech. Tran. Proj. no. 44-41 ; Rep. no. 5ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 2006 รายละเอียดตัวเล่ม: ฉ, 150 p. : ill., col. ; 30 cm.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การถ่ายทอดเทคโนโลยีการผลิตมะม่วงแช่อิ่มอบแห้งและการแปรรูปผลไม้อื่นๆหัวเรื่อง: Dehydrated fruits | Mangoสารสนเทศออนไลน์: Click here to access cover | Click here to access full-text สาระสังเขป: Food Technology Department, Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR) transferred research works by training the agricultural housewife groups and local officers as followed. TISTR conducted eight training courses on the production of dehydrated mango for three provinces in the central part of Thailand i.e. three times in Chachoengsao province, once in Suphan Buri province and four times in Sing Buri province. TISTR also arranged four training courses according to the requests on the production of dehydrated guava, papaya and their by-products i.e. once in Phra Nakhon Si Ayutthaya province, once in Sing Buri province, twice in Chachoengsao province and the only production of dehydrated guava eight times in Lop Buri province. In addition, TISTR was requested form Rayong and Chumpon provinces to provide training on the production of dehydrated rambutan and its by-products. The total of 997 participants are 926 agricultural housewifes and 71 local officers from 188 villages and 11 municipal districts, 78 tabbons 34 amphoes and 8 provinces. - Authors.สาระสังเขป: สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย (วว.) โดยฝ่ายเทคโนโลยีการอาหาร ได้ถ่ายทอดเทคโนโลยีผลงานวิจัย วว. ได้พัฒนาขึ้น โดยจัดฝึกอบรมให้กลุ่มแม่บ้านเกษตรกรและเจ้าหน้าที่ในพื้นที่ ดังนี้คือ การผลิตมะม่วงแช่อิ่มอบแห้งให้กับกลุ่มแม่บ้านเกษตรกรรวม 8 ครั้ง ในภาคกลาง ได้แก่ จังหวัดฉะเชิงเทรา 3 ครั้ง, จังหวัดสุพรรณบุรี 1 ครั้ง และจังหวัดสิงห์บุรี 4 ครั้ง การผลิตฝรั่งแช่อิ่มอบแห้งและมะละกอแช่อิ่มอบแห้ง จังหวัดพระนครศรีอยุธยา 1 ครั้ง, จังหวักสิงห์บุรี 1 ครั้ง, จังหวัดฉะเชิงเทรา 2 ครั้ง. การผลิตฝรั่งแช่อิ่มอบแห้ง จังหวัดลพบุรี 8 ครั้ง และการผลิตเงาะแห้ง จังหวัดระยอง 3 ครั้ง และจังหวัดชุมพร 1 ครั้ง. ผู้เข้ารับการฝึกอบรมที่เป็นเกษตรกรรวม 926 คน พร้อมกับเจ้าหน้าที่ในพื้นที่ 71 คน, รวมทั้งสิ้น 997 คน, จาก 188 หมู่บ้าน และ 11 เขตเทศบาล, 78 ตำบล, 34 อำเภอ, 8 จังหวัด. - ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP2006/1333
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP2006/1333-2
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 3 RP2006/1333-3

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300