การใช้ประโยชน์ทุเรียนดิบบดแห้งที่ทำจากทุเรียนดิบพันธุ์หมอนทอง = utilization of durian powder from unripe mon-thong durian / Panida Banjongsinsiri...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Banjongsinsiri, Panida | Chatket, Inthrawut | Sithisam-ang, Damrongchai | Srinorakutara, Pornpattra | Srisawas, Suwanna | Srisuriyawong, Samphan | Suttivattanavet, Wannee | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | ปนิดา บรรจงสินศิริ | พรภัทรา ศรีนรคุตร | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | สัมพันธ์ ศรีสุริยวงษ์ | ดำรงชัย สิทธิสำอางค์ | วรรณี สุทธิวัฒนเวช | Thailand Institute of Scientific and Technological Research Food Technology
Language: Thai ชื่อชุด: Grant (I) Res. Proj. no. 38-02 Rep. no. 2ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1998 รายละเอียดตัวเล่ม: 137 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การใช้ประโยชน์ทุเรียนดิบบดแห้งที่ทำจากทุเรียนดิบพันธุ์หมอนทองหัวเรื่อง: Durian | Durian flour | Fruit preservation | Mon Thongสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: The production of durian powder was made by grinding unripe Mon-Thong durian, which was cut from tree within 48 hours or 2 days, through the sieve of 1 mm opening aperture. TISTR has developed various food products by using durian powder such as durian chip, puffed snack food, durian beverage powder, Thong-muan and durian paste. Besides, several dishes of food have been prepared by the hotel's chef which include durian soup, durian cake, Chinese desset e.g. Sopang and Chinese Bua-loi, Durian Cream Brulee, Look-chup and Durian Cream Bavaroise. In addition, the C.P.C. Aji (Thailand) Co.Ltd. has developed food product formulation from durian powder; these are durian soup powder, Tempura flour and durian topping. TISTR has also suggested the manufacturer to add durian powder in the formulation of soft Thong-muan, durian chip (Khanom-at) and durian paste. AuthorsReview: ทุเรียนดิบบดแห้งซึ่งถูกบดผ่านตะแกรงที่มีรูเปิดขนาด 1 มม. โดยเตรียมมาจากทุเรียนดิบแก่จัดพันธุ์หมอนทอง ซึ่งตัดจากต้นนานไม่เกิน 48 ชั่วโมง หรือ 2 วัน สามารถนำมาใช้เป็นวัตถุดิบในการทำผลิตภัณฑ์อาหารแบบต่างๆ. ผลิตภัณฑ์อาหารจากทุเรียนดิบบดแห้งที่พัฒนาโดย วท. คือทุเรียนแผ่นกรอบ, ขนมขบเคี้ยวที่ทำโดยวิธีอัดสุกและพอง, เครื่องดื่มผง, ทองม้วนและทุเรียนกวน. สำหรับผลิตภัณฑ์อาหารจากทุเรียนดิบบดแห้งที่พัฒนาสูตรโดยโรงแรม ซึ่งผ่านการประกวดอาหาร คือซุปทุเรียน, เค้กทุเรียน, โซแป๊ง, บัวลอยจีน, ทุเรียนครีมบรูลี, ลูกชุบ และทุเรียนครีมบาวารัว. บริษัท ซี พี ซี อายิ (ประเทศไทย) จำกัด ได้พัฒนาสูตรอาหารจากทุเรียนดิบบดแห้ง คือ ซุปผงกึ่งสำเร็จรูป, แป้งเทมปุระ และทุเรียนทอปปิ้ง. นอกจากนี้ วท. ได้แนะนำให้เอกชน นำทุเรียนดิบบดแห้งไปใช้เป็นส่วนผสมในการทำทองม้วนอ่อน, ขนมอัดและทุเรียนกวน. -ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1998/1050
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1998/1050-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300