การถ่ายทอดเทคโนโลยีการผลิตลำไยในน้ำเชื่อมบรรจุขวดแก้ว และการแปรรูปผลไม้อื่น ๆ = transfer technology of longan in syrup and other processed fruits / Srisawas, Suwanna...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Bunyaphak, Poonnapha | Chatket, Inthrawut | Srinorakutara, Pornpattra | Srisawas, Suwanna | Tubnacok, Yupaporn | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | ยุพาภรณ์ ทับนาโคก | ปุณณภา บุญยะภักดิ์ | พรภัทรา ศรีนรคุตร | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Tech. Tran. Proj. no. 44-41 ; Rep. no. 3ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 2005 รายละเอียดตัวเล่ม: จ, 80 p. : col. ill., tables ; 30 cm.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การถ่ายทอดเทคโนโลยีการผลิตลำไยในน้ำเชื่อมบรรจุขวดแก้ว และการแปรรูปผลไม้อื่น ๆหัวเรื่อง: Durian | Fruit preservation | Longan | Papayaสารสนเทศออนไลน์: Click here to access cover | Click here to access full-text สาระสังเขป: Food Department, Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR) transferred research works that TISTR has development by training the agricultural housewife groups and local officers as follows. TISTR conducted on training the production of longan in syrup twice in Chantaburi province; the production of dehydrated papaya and its by-products 6 times in three provinces in the south of Thailand, once in Narathiwat, 3 times in Songkhla and twice in Surat Thani; and the production and utilization flour once in Rayong province. Therefore, TISTR transferred the mentioned technology to 361 agricultural houswife and 26 lacal officers totally. Total participants of the training are 387 persons which came from 65 villages and 7 districts, 38 tambons, 16 amphoes, 5 provinces. In addition, TISTR displayed those mentioned technology in 4 exhibitions. - Authors.สาระสังเขป: สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย (วว.) โดยฝ่ายเทคโนโลยีอาหารได้ถ่ายทอดเทคโนโลยีผลงานวิจัยที่ วว. ได้พัฒนาขึ้น โดยจัดฝึกอบรมให้กลุ่มแม่บ้านเกษตรและเจ้าหน้าที่ในพื้นที่ ดังนี้คือ การผลิตลำไยในน้ำเชื่อมบรรจุขวดแก้ว ที่จังหวัดจันทบุรี 2 ครั้ง, การผลิตมะละกอแช่อิ่มอบแห้งให้กับกลุ่มแม่บ้านเกษตรกรรวม 6 ครั้ง ในภาคใต้ ประกอบด้วย ที่จังหวัดนราธิวาส 1 ครั้ง จังหวัดสงขลา 3 ครั้ง จังหวัดสุราษฎร์ธานี 2 ครั้ง และการผลิตและใช้ประโยชน์ทุเรียนดิบบดแห้ง ที่จังหวัดระยอง 1 ครั้ง มีผู้เข้ารับการฝึกอบรมที่เป็นเกษตรกรรวม 361 คน พร้อมกับเจ้าหน้าที่ในพื้นที่อีก 26 คน รวมทั้งสิ้น 387 คน มาจาก 65 หมู่บ้านและ 7 เขตเทศบาล, 38 ตำบล, 16 อำเภอ, 5 จังหวัด นอกจากนี้ มีการสาธิตและแสดงนิทรรศการรวม 4 ครั้ง. - ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP2005/1303
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP2005/1303-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300