การปรับปรุงคุณภาพอาหารแช่แข็งด้วยแป้งมันสำปะหลังดัดแปร = ะhe improvement of frozen food quality by modified cassava starch / Auchareeya Keawmong, Suwanna Srisawas

โดย: Keawmong, Auchareeya
ผู้แต่งร่วม: Srisawas, Suwanna | Thailand Institute of Scientific and Technological Research Food Industry Department
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 31-10/sub. no.3 ; Rep. no.2ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1995 รายละเอียดตัวเล่ม: 46 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การปรับปรุงคุณภาพอาหารแช่แข็งด้วยแป้งมันสำปะหลังดัดแปรหัวเรื่อง: Cassava starch | Frozen foods | Ho-kao | Modified cassava starch | Sodium triphosphateสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: The experiment on improvement of frozen food quality using cassava starch modified by sodium triphosphate has been carried out. The Ha-kao which is the famous Chinese Dimsum and normally made of wheat starch and cassava starch is chosen for improving the frozen quality. From properties comparing between native and modified cassava starch study, it was found that the paste of modified starch had high viscosity, more transparency, higher starch granule swelling ability, and more resistance to the freeze-thaw effect. The Ha-kao produced from the modified cassava starch passed the freeze-thaw cycle three times and was organoleptically accepted, while the normal Ha-kao made of native cassava starch passed the freeze-thaw cycle only once, and was not organoleptically accepted Authorsสาระสังเขป: ได้ทำการทดลองปรับปรุงคุณภาพอาหารแช่แข็งด้วยแป้งมันสำปะหลังที่ดัดแปรด้วยสารโซเดียมไตรโพลีฟอสเฟต โดยใช้แป้งมันสำปะหลังดัดแปรในส่วนผสมตัวแป้งของผลิตภัณฑ์ฮะเก๋า, จากการศึกษาเปรียบเทียบคุณสมบัติของแป้งมันสำปะหลังดัดแปรกับแป้งมันสำปะหลังพบว่า การทดสอบการแช่แข็งของ paste มากขึ้น, paste มีความใสมากขึ้น และความสามารถในการพองตัวสูงขึ้นด้วย. ผลิตภัณฑ์ฮะเก๋าที่ใช้แป้งมันสำปะหลังดัดแปรมีความคงตัวดีหลังจากผ่านการทดสอบการแช่แข็งและทำละลาย 3 ครั้ง, ในขะที่ผลิตภัณฑ์ฮะเก๋าที่ใช้แป้งมันสำปะหลังไม่เป็นที่ยอมรับ หลังจากผ่านการแช่แข็งและทำละลายครั้งที่ 1. -ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1995/972
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1995/972-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300