การถ่ายทอดเทคโนโลยีการผลิตเครื่องดื่มจากดอกดาวเรืองและสาหร่ายเพื่อเพิ่มรายได้แก่กลุ่มเกษตรกร = technology transfer of beverage production from marigold and blue green algae to increase farmer's income / Pongtep Antarikanonda...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Antarikanonda, Pongtep | Bumrungsuk, Prasit | Hongsavinitkul, Thitiporn | Roongkae, Preecha | Sinsawat, Sayam | Visutthipat, Rachain | ประสิทธิ์ บำรุงสุข | ปรีชา รุ่งแกร | ราเชนทร์ วิสุทธิแพทย์ | สยาม สินสวัสดิ์ | ธิติพร หงสวินิตกุล | พงศ์เทพ อันตะริกานนท์ | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Tech. Tran. Proj. no. 44-39 ; Rep. no.1(PA)ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 2001 รายละเอียดตัวเล่ม: 28 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การถ่ายทอดเทคโนโลยีการผลิตเครื่องดื่มจากดอกดาวเรืองและสาหร่ายเพื่อเพิ่มรายได้แก่กลุ่มเกษตรกรหัวเรื่อง: Algae | Beverages | Kamphaeng Phet | Marigolds | Technology transferสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: Training in Marigold and algae beverage production technology to increase stable income of agriculturist group was performed at the conference room, Srinakarintara School, Thep-Nakhon, Muang District, Kamphaeng Phet Province. There were 120 participants from various occupations such as agriculturists, housewife groups, freelance government officials and students. The training included the organic marigold production and beverage processing. After the training, all participants were evaluated for their knowledges and skills. The result showed 84.71 percent understood the process and were able to develop their own production. Furthermore, all 120 participants were evaluated for the product acceptance in taste, odor, color and package and the results were 66.15 percent, 68.18 percent, 65.67 percent and 53.03 percent, respectively AuthorsReview: การฝึกอบรม โครงการเทคโนโลยีการผลิตเครื่องดื่มจากดอกดาวเรืองและสาหร่ายเพื่อเพิ่มรายได้แก่กลุ่มเกษตรกร ได้จัดขึ้นที่ห้องประชุมโรงเรียนเฉลิมพระเกียรติสมเด็จพระศรีนครินทร์ ตำบลเทพนคร, อำเภอเมือง จังหวัดกำแพงเพชร. มีผู้เข้าร่วมการฝึกอบรมจำนวน 120 คน ซึ่งประกอบด้วยบุคคลในสาขาอาชีพต่าง ๆ คือ เกษตรกร, กลุ่มแม่บ้านเกษตรกร, ข้าราชการ, ผู้ประกอบการอิสระ และนักเรียน. เนื้อหาของการฝึกอบรมประกอบด้วย การผลิตดอกดาวเรืองในระบบเกษตรอินทรีย์ และกระบวนการแปรรูปเป็นเครื่องดื่มเสริมสุขภาพ. หลังจากสิ้นสุดการฝึก-อบรม ได้ทำการประเมินความรู้ความเข้าใจของผู้เข้ารับการฝึกอบรม พบว่า ร้อยละ 84.71 มีความรู้และความสามารถนำไปปฏิบัติได้. นอกจากนั้นมีการประเมินผลความพึงพอใจของผู้บริโภคที่มีต่อผลิตภัณฑ์ ในเรื่องของ รสชาติ, กลิ่น, สี และรูปแบบผลิตภัณฑ์ จากผู้เข้ารับการฝึกอบรมทั้งสิ้น 120 คน ซึ่งอยู่ในขั้นดีมาก ถึงร้อยละ 66.15, 68.18, 65.67 และ 53.03 ตามลำดับ.-ผู้แต่ง
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300