การใช้เทคโนโลยีเพื่อพัฒนาการส่งออกทุเรียนและส้มโอ: การศึกษาเบื้องต้นของทุเรียนกวนพันธุ์ชะนี = technology development for exporting durian and pummelo: preliminary study on durian paste from Chani / Suwanna Srisawad...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Anantruksakul, Pensiri | Chatket, Inthrawut | Patitas, Pornpattra | Srisawas, Suwanna | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | พรภัทรา ปฏิทัศน์ | สุวรรณา ศรีสวัสดิ์ | เพ็ญศิริ อนันต์รักสกุล | Thailand Institute of Scientific and Technological Research Food Industry Department Food Technology Lab
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 30-17 ; Rep. no. 2ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1988 รายละเอียดตัวเล่ม: 46 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: Preliminary study on durian paste from Chani | การใช้เทคโนโลยีเพื่อพัฒนาการส่งออกทุเรียนและส้มโอ | การศึกษาเบื้องต้นของทุเรียนกวนพันธุ์ชะนีหัวเรื่อง: Durian | Durian paste | Fruitสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: This report is the preliminary study on the quality of durian paste prepared from Chani variety. The experimental results showed that the durian paste with the moisture content less than 21 per cent and the value of water activity (A ) not more than 0.77 can be kept at room temperature more than 6 months without mold growth. Durian paste was prepared and stuffed in plastic tube with the diameter of 1.5 cm and 10 to 40 cm long by extruding machine. It was also found that the extruding machine should be sterilized by alcohol before using. The durian paste should be packed hot at temperature of 60 degree celsius under vacuum condition. Besides, the possibly quality control procedure for the preparation of durian paste from Chani variety has also been suggested. Authorsสาระสังเขป: รายงานฉบับนี้เป็นการศึกษาเบื้องต้นในการผลิตทุเรียนกวนจากทุเรียนพันธุ์ชะนี. ผลการทดลองแสดงว่าทุเรียนกวนที่มีความชื้นต่ำกว่า 21% และค่า A W ไม่เกิน 0.77 จะสามารถเก็บได้นานกว่า 6 เดือน ที่อุณหภูมิห้องโดยปราศจากรา. ทุเรียนกวนดังกล่าวบรรจุอยุ่ในหลอดพลาสติกที่มีเส้นผ่าศูนย์กลาง 1.5 ซม. ยาว 10 ถึง 40 ซม. โดยใช้เครื่องบรรจุ. อีกทั้งพบว่าควรใช้แอลกอฮอล์ทาเครื่องเพื่อฆ่าเชื้อโรคก่อนการบรรจุ รวมทั้งการบรรจุขณะที่ร้อนประมาณ 60 องศาเซลเซียส และปิดโดยไล่อากาศภายในออกให้หมดจะทำให้ปราศจากการติดเชื้อรา. นอกจากนี้ได้สรุปวิธีการที่น่าจะเป็นไปได้ในการควบคุมการผลิตทุเรียนกวนจากพันธุ์ชะนีเพื่อให้ได้ทุเรียนกวนที่มีคุณสมบัติดังกล่าว. - ผู้แต่ง.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1988/809
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1988/809-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300