การผลิตน้ำมันทานตะวันบริสุทธิ์ในขั้นห้องปฏิบัติการ = production of RBD sunflower oil on laboratory scale: production of RBD sunflower oil on laboratory scale / Supatra Munsakul, Peesamai Jenvanitpanjakul, Sumalai Srikumlaithong

โดย: Munsakul, Supatra
ผู้แต่งร่วม: Jenvanitpanjakul, Peesamai | Srikumlaithong, Sumalai | Thailand Institute of Scientific and Technological Research Chemical Industry Department Chemical Formulation and Processing Lab
Language: Thai ชื่อชุด: Class. Invest. no. 30-04 ; Rep. no. 1 (CONFIDENTIAL)ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1987 รายละเอียดตัวเล่ม: 8 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การผลิตน้ำมันทานตะวันบริสุทธิ์ในขั้นห้องปฏิบัติการหัวเรื่อง: Linoleic acid | Oils and fats | Oleic acid | Sunflower oil | Sunflowersสาระสังเขป: Oil content of sunflower seed, namely, Hysun 33 is 40.11% (dry weight). Crude sunflower oil was chemically refined, dewaxed, bleached and deodorized to yield edible oil. Its chemical and physical properties complied with local standard for edible oils and fats. The unsaturated fatty acids content which were oleic and linoleic acids was up to 88.34%. As a result, the sunflower oil should be suitable for edible use.สาระสังเขป: เมล็ดทานตะวันพันธุ์ลูกผสม Hysun 33 ประกอบด้วยน้ำมันเป็นปริมาณร้อยละ 40.11 (นน.แห้ง). น้ำมันที่ได้จากการสกัดและทำให้บริสุทธิ์ด้วยวิธีทางเคมีพร้อมทั้งแยกขี้ผึ้งออก มีคุณสมบัติเป็นไปตามมาตรฐานผลิตภัณฑ์อุตสาหกรรม. นอกจากนี้น้ำมันดังกล่าวยังมีส่วนประกอบของกรดไขมันชนิดไม่อิ่มตัวคือกรดโอเลอิกและกรดลิโนเลอิกสูงถึงร้อยละ 88.34, ดังนั้นน้ำมันทานตะวันจึงเหมาะสมที่จะนำไปใช้เป็นน้ำมันพืชบริโภค.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300