การผลิตหัวกะทิและกะทิเพื่อนำไปทดลองตลาด = Preparation of coconut cream and concentrated coconut milk for market test / Ubolsri Cheosakul (CONFIDENTIAL)

โดย: Cheosakul, Ubolsri
ผู้แต่งร่วม: Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: Thai ชื่อชุด: Class. Invest. no. 20-55ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1978 รายละเอียดตัวเล่ม: 41 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การผลิตหัวกะทิและกะทิเพื่อนำไปทดลองตลาดหัวเรื่อง: Coconut cream | Coconut milk | Coconuts | มะพร้าว | กะทิสาระสังเขป: Coconut cream and concentrated coconut milk produced for the client to conduct market test. The medium concentrated coconut milk packed in polypropylene bags could be kept at room temperature without deterioration for one month, and the consumers about 60-70% in Bangkok showed rather high interest in this product. It is a suitable ingredient in the recipe of Thai dishes. The coconut cream and highly concentrated coconut milk packed in cans could be kept at room temperature without detrioration for more than 6 months and also received the same acceptability rating from the consumers. These products were suitable for the use in Thai desserts. It has been found that the above products are well accepted in Hong Kong and Japan. On account of this fact the client requested the ASRCT for development of the stabilized coconut milk production from the laboratory scale into semi-industrial one of such a capacity as to consume 5 tonnes coconut fruits per day.สาระสังเขป: สวป. ไดทำการผลิตกะทิให้กับผู้ขอบริการเพื่อนำไปทดลองตลาด ปรากฏว่ากะทิข้นปานกลางบรรจุถุงพลาสติกโพลีพรอพีลีน (polypropylene) สามารถเก็บไว้ที่อุณหภูมิปกติของห้องได้นานถึงหนึ่งเดือน, และได้รับความนิยมประมาณ 60-70% ในตลาดกรุงเทพฯ เหมาะสำหรับใช้ประกอบอาหารคาว. สำหรับหัวกะทิและกะทิข้นมากบรรจุกระป๋องเก็บไว้ที่อุณหภูมิปกติของห้องได้นานเกินกว่า 6 เดือน โดยไม่เสื่อมคุณภาพ, และได้รับความนิยมค่อนข้างสูงเช่นเดียวกัน เหมาะสำหรับใช้ประกอบอาหารหวาน. นอกจากนี้กะทิทั้งสองชนิดที่กล่าวถึง ก็ยังได้รับความนิยมสูงในตลาดต่างประเทศด้วย เช่น ฮ่องกง และญี่ปุ่น. ดังนั้นผู้ขอบริการจึงได้ให้ สวป. ทำการวิจัยต่อไปอีก เพื่อพัฒนาการผลิตกะทิสำเร็จรูปในขั้นห้องปฏิบัติการ ไปสู่การผลิตขั้นโรงงานที่มีกำลังผลิตประมาณ 5 ตัน (มะพร้าว) ต่อวัน.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ไม่มีรายการทางกายภาพสำหรับระเบียนนี้

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300