การศึกษาขั้นต้นในการพัฒนาอาหารเสริมชนิดแห้ง = preliminary study in development of supplement food: dry form / Wiwat Pathomyothin, Duangduen Inthorn, Inthrawut Chatket

โดย: Pathomyothin, Wiwat
ผู้แต่งร่วม: Chatket, Inthrawut | Inthorn, Duangduen | อินทราวุธ ฉัตรเกษ | วิวัธน์ ปฐมโยธิน | ดวงเดือน อินทร | Thailand Institute of Scientific and Technological Research Agricultural Products Development Division Food Technology Lab
Language: Thai ชื่อชุด: Res. Proj. no. 22-02 Rep. no. 1ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1982 รายละเอียดตัวเล่ม: 17 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การศึกษาขั้นต้นในการพัฒนาอาหารเสริมชนิดแห้งหัวเรื่อง: Baby foods | Supplemented foodสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: Supplement food in dry form for children was found to be formulated by 20-28 per cent equally of rice flour and wheat flour, 15-20 per cent soybean and 8-12 per cent skimmed milk powder. These compositions were mixed with water and flavouring agents until there was 50 per cent moisture and then drum dried. Moreover eggs and pumking were added for other formulae.สาระสังเขป: The analysis result showed that the products contained 17 per cent protein, 2-3 per cent fat and 70 per cent carbohydrate. The organoleptic test revealed that more than 60 per cent of the taste panels were in favour of the products and there were no significant differences between the three formulae of supplement food in dry form. Only 5-15 per cent were against. Authors.สาระสังเขป: ผลการวิเคราะห์คุณค่าทางอาหาร พบว่าผลิตภัณฑ์อาหารเสริมที่ผลิตขึ้นมีคุณค่าอาหารโปรตีน 17%, ไขมัน 2-3%, และคาร์โบไฮเดรท 70%. เมื่อนำไปทดสอบผลการยอมรับ พบว่าผู้ชิมยอมรับมากกว่า 60% และไม่ยอมรับ 5-15%. อนึ่ง การผลิตอาหารเสริมทั้ง 3 สูตร ไม่มีข้อแตกต่างในสาระสำคัญ. - ผู้แต่ง.สาระสังเขป: รายงานนี้เป็นการศึกษาขึ้นต้นในการหาสูตรและกรรมวิธีการผลิตอาหารเสริมชนิดแห้ง โดยใช้แป้งข้าวเจ้า และแป้งสาลีในอัตราส่วน 20-28% เท่า ๆ กัน, ถั่วเหลือง 15-20%, นมผงขาดมันเนย 8-12% บดผสมกับน้ำและสารปรุงแต่งกลิ่นรสต่าง ๆ ให้มีความชื้น 50% แล้วนำไปทำให้แห้งด้วยเครื่องอบแห้งแบบลูกกลิ้ง. นอกจากนี้แล้วยังมีการเติมไข่ไก่ และฟักทองเพื่อเพิ่มกลิ่นรสให้แตกต่างกันไป.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1982/616
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1982/616-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300