Preliminary assessment of fat content in krabok seed / Sunanta Ramanvongse...[et al.]

ผู้แต่งร่วม: Munsakul, Supatra | Ramanvongse, Sunanta | Sthapitanonda, Kannika | Udomsakdi, Bancha | สุภัทรา มั่นสกุล | สุนันทา รามัญวงศ์ | กรรณิการ์ สถาปิตานนท์ | บัญชา อุดมศักดิ์ | Thailand Institute of Scientific and Technological Research
Language: English ชื่อชุด: Res. Proj. no. 68/1 ; Rep. no. 1ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1975 รายละเอียดตัวเล่ม: 7 p.หัวเรื่อง: Krabok fat | Krabok seeds | Oils and fatsสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: Seeds of krabok tree (Irvingia malayana) consist of approximately 82-84 per cent of hard shell and 16-18 per cent of kernel. The kernel contains 54-60 per cent of fat. The physical and chemical properties of the fat were determined. Its chemical composition was identified and quantitatively estimated by gas liquid chromatography. The major fatty acid composition of the fat is approximately as follows: capric acid, 1.6-2 per cent, lauric acid, 40-49 per cent, myristic acid, 36-46 per cent, palmitic acid, 2.1-2.7 per cent, and oleic acid, 1.9-2.9 per cent. The de-fatted meal left after solvent extraction of krabok kernels contains protein 37.1 per cent and carbohydrate 52.4 per cent. Authors
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1975/530
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1975/530-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300