การปรับปรุงคุณภาพของกล่องกระดาษลูกฟูกบรรจุผลท้อสดเพื่อการขนส่ง = performance improvement of corrugated fibreboard box for transportation of peach / Anchalee Kamolratanakul, Ratchaneewan Lenvaree, Supoj Prateepthinthong

โดย: Lenvaree, Ratchaneewan
ผู้แต่งร่วม: Kamolratanakul, Anchalee | Pratheepthinthong, Supoj | รัชนีวรรณ เล่นวารี | อัญชลี กมลรัตนกุล | สุพจน์ ประทีปถิ่นทอง | Thailand Institute of Scientific and Technological Research. Thai Packaging Centre
Language: Thai ชื่อชุด: Grant (I) Res. Proj. no. 40-02 ; Rep. no.1ข้อมูลการพิมพ์: Bangkok : Thailand Institute of Scientific and Technological Research, 1999 รายละเอียดตัวเล่ม: 36 p.ชื่อเรื่องอื่นๆ: การปรับปรุงคุณภาพของกล่องกระดาษลูกฟูกบรรจุผลท้อสดเพื่อการขนส่งหัวเรื่อง: Corrugated fibreboard boxes | Packaging | Peach | Transportationสารสนเทศออนไลน์: Click here to access full-text สาระสังเขป: The new developed package provides less water absorption of 32.4-34.8 g/m and better compression strength of 524 kgf than the formerly used ones, thus also helping decrease the damage of fresh peach caused by stacking and deformation of package during transportation and cole storage.สาระสังเขป: The result of a survey on "Transportation and Packaging of Fresh Peach" carried out in April 1995, which was used as a background information for this study, is also presented. Authorsสาระสังเขป: This report presents an improvement of transport package for decreasing damage of fresh peach. The improved package was an ordinary corrugated fibreboard box and die-cut style with outside dimension of 415 x 290 x 95 mm but the property of fibreboard was changed from KS170/CA125/KI185 flute B with 4 round ventilation holes at each side corresponded to 4.56 percent of the vented area to KS170/Ca125/KA150, having 2 ventilation holes at each side corresponded to 2.28 percent of the vented area. In addition, the distance between the edge of the box and the nearest ventilation hole was adjusted from 5.6 cm to 6.3 cm.สาระสังเขป: ได้นำเสนอผลการสำรวจข้อมูล "สภาพการลำเลียงขนส่ง และการบรรจุภัณฑ์ผลท้อสดของโครงการหลวง" ซึ่งดำเนินการเมื่อเมษายน 2538 มาใช้เป็นแนวทางในการปรับปรุงบรรจุภัณฑ์ของกาศึกษานี้. - ผู้แต่ง.สาระสังเขป: กล่องที่ปรับปรุงใหม่มีค่าการดูดซับน้ำ 32.4 - 34.8 ก./ตร.ม. ซึ่งน้อยกว่าค่าการดูดซึมน้ำของกล่องเดิม, และมีค่าการด้านแรงกดของกล่อง 524 กก.แรง ซึ่งสูงกว่าค่าการต้านแรงกดของกล่องแบบเดิม จึงสามารถแก้ปัญหาผลท้อเสียหายจากแรงกดและการยุบตัวของกล่องในระหว่างการลำเลียงและการเก็บรักษาในห้องเย็นได้.สาระสังเขป: รายงานนี้นำเสนอผลการปรับปรุงคุณภาพบรรจุภัณฑ์เพื่อการขนส่ง เพื่อลดความเสียหายของผลื้อสด. กล่องที่ปรับปรุงใหม่ยังคงมีรูปแบบแบะมิติเดิมคือรูปแบบดายคัท, มิติภายนอก 415 x 290 x 95 มม., แต่ปรับเปลี่ยนคุณสมบัติของแผ่นกระดาษลูกฟูกและช่องระบายอากาศใหม่จากบรรจุภัณฑ์เดิมซึ่งทำจากแผ่นกระดาษลูกฟูก KS 170/CA125/KI185 ลอนบี มาเป็นบรรจุภัณฑ์ที่ทำจากแผ่นกระดาษลูกฟูก KS170/CA125/KA150 ลอนบี, และลดจำนวนช่องระบายอากาศจากเดิมเจาะรู 4 รู คิดเป็นพื้นที่ 4.56% เหลือเพียง 2 รู คิดเป็นพื้นที่ 2.28%. นอกจากนี้ยังปรับตำแหน่งรูระบายอากาศใหม่จากเดิมซึ่งรูที่อยู่ใกล้ขอบกล่องอยู่ห่างจากขอบกล่อง 5.6 ซม. ปรับมาเป็นห่างจากขอบกล่อง 6.3 ซม.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
ชนิดของทรัพยากร Location Call number สถานะ Last seen Copy No. บาร์โค้ด
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 1 RP1999/1090
General Book
วว. เทคโนธานี
Available 2018-08-31 2 RP1999/1090-2

There are no comments on this title.

to post a comment.
    Thailand Institute of Scientific and Technological Research
    35 Mu 3 Technopolis, Tambon Khlong Ha, Amphoe Khlong Luang, Pathum Thani 12120
    ☎ 0 2577 9000, 0 2577 9300